Novelltävling

Tycker du om att skriva? Du kanske redan har skrivit en bra novell? Läs mer här om en novelltävling som bokförlaget Bonnier Carlsén och Ungdomar.se ordnar. Du kan vinna inträde till bokmässan i Göteborg i höst och författarträff.

http://ungdomar.se/text.php?text=2251

Eld

Jag kan verkligen rekommendera bloggen "Tonårsboken" för tips på bra böcker. Tjejerna har redan läst Eld och här kan ni läsa deras recension.
http://tonarsboken.blogspot.se/2012/05/eld.html

Bokrådet rekommenderar!

Cirkeln

OBS! spoilervarning!




Cirkeln handlar om sex tjejer som valts ut av en mystisk kraft. De är en slumpvis grupp men även efter bråk och argument så står de nära varandra och samarbetar mot den onda kraften som är starkast på deras skola.

Det är Vanessa som är ihop med Wille och efter hon blir utvald så får hon elementet luft och kan därför bli osynlig. Rebecca är nu populär och ihop med Gustav men hon har haft problem tidigare, hon fick eld som element och kunde lyfta saker med tanken och såklart tända eld på saker. Linnea är lite av en troublemaker och hon hade elementet vatten och kan läsa tankar. Anna-Karin är ganska mobbad både i skolan och hemma av sin mamma. Det enda bra i hennes liv är morfar. Hon kan säga åt andra vad de ska göra både med rösten och tanken, hennes element är jord. Ida är väldigt osäker av sig. Hennes element är en slags metall och hon är typ synsk. Hon kan också läsa mönstrens bok. Minoo är den ovanliga i gruppen, hon har inga element eller någon kraft men ändå så kan hon ta befälet och styra gruppen när det kommer stor sorg.

"Ondskan kan vara vem som helst så lita inte på någon, inte din familj, dina vänner eller den största kärleken." Den meningen finns med i boken och det gör det mer verkligt för den lilla gruppen som nu bara kan  lita på varandra.


Hanna och Sara


RSS 2.0