Ingalill Mosanders boktips från Sommar

28 juni 2014 var Ingalill Mosander Sommarvärd och gav i programmet några boktips:

 

En rasande eld av Andreas Norman: Högexplosivt om vår tids ödesfrågor. Författaren har varit säkerhetspolitisk expert på UD, vilket märks på hans initierade beskrivningar av livet i maktens korridorer. 
 
Spår av Lena Sundström: Ett journalistiskt mästerverk, en oerhört spännande dokumentär thriller om en av de största politiska skandalerna i Sveriges moderna historia.

Lex bok av Sara Kadefors: Skarpsynt, kaxig och oavbrutet underhållande om en smart, ung tjej som genomskådar såväl vuxenvärldens livslögner som tonåriga trendsättare. 
 
Förr eller senare exploderar jag av John Green: Två tonåringar med cancer förälskar sig i varandra. Deras tid är utmätt men skildrad med så mycket humor och visdom att man blir alldeles lycklig. 
 
Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie: En ung, kvinnlig student från Nigeria flyttar till USA, där hon för första gången upptäcker att hon är svart. Lysande om klass, etnicitet, kultur och relationer. 
 
I odjurets trädgård av Erik Larsson: En hisnande dokumentär berättelse om en amerikansk ambassadörs upplevelser i Nazityskland i början av 1930-talet och hans möten med olika nazikoryfeer. 
 
Bockfesten av Mario Vargas Llosa: En briljant studie i hur en enda man kunde driva ett helt folk till underkastelse. Om Trujillo som höll Dominikanska republiken i ett järngrepp i 30 år. 
 
Huset vid Flon av Kjell Johansson: En mästerlig barndomsskildring med starka självbiografiska inslag. Handlingen utspelas i en alkoholistfamilj i Midsommarkransen på 1940-talet. 
 
Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson: En oerhört stark roman om en romsk kvinna som överlever fasorna i ett koncentrationsläger och kommer till efterkrigstidens Sverige. Ämnet har fått en plågsam aktualitet med tanke på att högerextremismen på nytt breder ut sig i Europa. 
 
Björndansen är en roman om Militärligan, som rånade banker i slutet av 1990-talet. Kärnan bestod av tre bröder. Boken är skriven av Anders Roslund och Stefan Thunberg, den fjärde brodern som inte deltog i den brottsliga verksamheten. En insider-berättelse som nästan tar andan ur en.


 

Harry Potter

 

John Greens hälsning till de svenska läsarna

 

RSS 2.0