Nobeldag 2018

Nobeldag och vi har inget litteraturpris. Det känns märkligt. Jag har roat mig med att läsa förra årets pristagare, Kazuo Ishiguros, Begravd jätte. Jag tycker om den.
 
Det åldrade paret Axl och Beatrice ger sig ut på en vandring genom ett mildgrått, dimmigt landskap. Det är England innan det blev England. Det är mystiskt och mytiskt. Är det saga eller historisk roman?
Berättelsen är stillsam och lågmäld. Axl och Beatrice söker sin son men de kämpar också mot glömskan och minnen. Det handlar om krig, svek och förluster men också kärlek och kanske möjlighet till försoning.
 
 
 
 

Nulla dies sine linea

Inte en dag utan en rad!
Jag vet inte jag för nu har det gått två år sedan mitt senaste inlägg!
Är det slut med läsningen?
 
Nej, inte alls, men den här bloggen har under mina år som högstadielärare  i hög utsträckning använts till tips på bra böcker. Många ungdomar har här skrivit om vad de har läst och vad de kan rekommendera till varandra. Dessutom har jag själv skrivit om en del böcker jag har läst.
 
Den långa pausen beror till stor del på att jag sedan två och ett halvt år tillbaka arbetar på en liten gymnasieskola med i första hand Språkintroduktion och läsningen har fått en helt ny karaktär. Vi läser i stort sett bara lättlästa böcker och som tur är finns det en hel del sådana nu. Vilja förlag till exempel har ett stort utbud av bra böcker. Jag ska snart återkomma med en lista på böcker som mina nuvarande elever läser.
 
Kerstin

RSS 2.0