Bokdagen 2011

Vilket fint program det blev på 2011 års Bokdag! Sjuorna fick träffa barnboksillustratören Christina Alvner, åttorna lyssnade på Sören & Anders och niorna hade både föreläsning och workshop med författaren Torgny Karnstedt. Här är adresserna till Christinas blogg och de andras hemsidor:

http://stribergsstation.blogspot.com/

http://www.soren-anders.se/

http://www.karnstedt.se/


Under dagen fanns det utrymme för mycket läsning av olika slag men också julkortstillverkning, porträttfotografering, pyssel i slöjden och varm choklad och fler berättelser i hemkunskapen.

NA kom också och hälsade på oss. Hela hösten har de bara skrivit om besparingar och politik när det gäller skolan så det var roligt att de ville skriva om vår Bokdag. Läs artikeln här:

http://na.se/nyheter/nora/1.1471070-boken-i-fokus-pa-karlsangskolan


Årets tema på Bokdagen var serie- och sagofigurer. Ganska många lärare och en och annan elev var utklädd. Den här bilden på Tintin och Dupontarna kom aldrig med i NA. Undrar varför?




Nobelpriset i litteratur fick Tomas Tranströmer den 10 december på Nobeldagen. Vi är många som är glada över det. Karlsängskolan delar ut sitt litteraturpris i samband med det stämningsfulla Luciafirandet i Nora kyrka. I år hade vi många välskrivna bidrag nominerade. På första plats kom Emilia Oskarsson i 9D med sin novell Lewa Aren. Så här löd motiveringen:


Årets litteraturpris delas ut till en elev som äger ett fantastiskt språk och en unik förmåga att sätta sig in i levnadsvillkoren i en annan kultur, på en annan kontinent.

Det här citatet från novellen ger ett smakprov på Emilias vackra bildspråk.

Hennes farmor var en vacker kvinna. Hennes hy var lika mörk som kaffebönan de skördade i Malawi, hennes ögon lika djupa som brunnarna de drog upp vatten från och hennes hjärta lika stort som hela Afrika.


På delad andra plats kom Josefin Cederlund, som också går i 9D, med novellen Ett stjärnfall. Det är en mycket stark novell som handlar om två tvillingsystrar. Den ena svårt sjuk i cancer...
Kerstin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0