Diamantsvärdet och träsvärdet


Bokrådet rekommenderar!

Diamantsvärdet och träsvärdet
är en bra men rörig bok!

Du tappar lätt bort dig när du följer en danker, en slavflicka, som är tvungen att jobba på en kringresande cirkus. Där möter de Dödsregnet, ett regn som dödar allt levande utom vissa onda varelser som är demoner. Sen har vi en dvärg som man får följa med två friborna. De är ungefär som människor men de är otroligt välutbildade när det gäller jakt och krig. Det värsta de vet är att fly i strid. De har sin heder.

Vi följer också kejsaren som är en ganska ung kille som blir utnyttjad av olika mästare i fem olika magiordnar. Sen har vi en till, en människa, som är med i Mörkerordern, Grå förbundet. De är som alla andra ordnar men de sköter sitt i det tysta. Allt dras ihop mot de två svärden. Alla är stressade av Dödsregnet och flyr undan det. Även kejsaren får problem av det.

Det är en bra och välskriven bok men den går inte att snabbläsa utan den kräver mycket av läsaren. Det är sex fristående böcker skrivna av Nick Perumov. Han är en ny författare från Ryssland som har blivit mycket populär.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0