Böcker!

Genom dina ögon – Stephenie Meyer

Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt, Melanie Stryder är en av dem som har fått sin kropp övertagen.

Vandraren, själen som har tagit över hennes kropp var inte beredd på att den tidigare ägaren av kroppen fortfarande skulle finnas kvar och vägra ge upp sin kropp. Melanie fyller vandrarens sinne med bilder av mannen hon älskar, Jared, som lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för vandraren att skilja på sina egna och Melanies känslor, och tillsammans ger de sig av för att hitta Jared.

   Den här boken är en av mina favoritböcker för att jag älskar fantasy och böcker om omöjlig kärlek, denna bok har båda delarna. Stephenie Meyer är även författaren av Twilight serien.

 

The Fault in Our Stars – John Green

Hazel & Augustus har båda cancer. När Hazels mamma tvingar henne att gå till en cancer grupp för att träffa nya kompisar träffar hon Augustus. Hazel vet att hon kommer att dö inom några år, och Augustus är friskförklarad från sin cancer. De blir båda kära i varandra och Augustus gör allt för att få Hazel att uppleva det bästa av livet innan hon försvinner, men så händer det som inte skulle hända..

   Även den här boken har omöjlig kärlek och är extremt stark på flera ställen. Även den som har svårt för att gråta skulle börja gråta av att läsa den, inte för att den är sorglig, nog är den det, men även för att den är så förtvivlat bra. Det är en bok om att vara ung och leva med cancer, men framför allt är den en bok om kärlek, liv och död. Den finns även på svenska med namnet ”Förr eller senare exploderar jag”.

 

Looking for Alaska – John Green

Miles “Pudge” Halter blir skickad till Culver Creeks internatskola.

Han är besatt av berömda ”sista ord” som olika människor har sagt precis innan de dog. På internatskolan träffar han Alaska, den underbara och ytterst fascinerande Alaska Young. Hon drar ”pudge” in i hennes värld och stjäl hans hjärta. Därefter är ingenting desamma igen.

   John Green är en av mina favoritförfattare, han skriver på ett sätt som får en att fastna direkt, Looking for Alaska är både en sorglig och extremt rolig berättelse. De utför en massa bus på skolan, mot lärare och mot elever, som är så välplanerade att det bara inte kan gå fel. Looking for Alaska finns även på svenska med namnet ”Var är Alaska?”.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0