Det konstiga mordet

 

Det var morgon och Jörgen vaknade. Han gick till köket och satte på kaffe. Jörgen Jöransson bor själv i en lägenhet. Han arbetar som en detektiv. Hans lägenhet är inte den mest städade. Det är papper nästan överallt. Papper i köket, i vardagsrummet och till och med på toan, fast det finns ett rum som är rent och det är hans kontor.

 

Hans kaffe var klart och han gick och satte på datorn på kontoret.  Direkt när skrivbordet kom igång så poppade tre meddelanden upp. Det ena var från Telia, det andra var skräppost fast det tredje var från poliskommissarien Herman. Jörgen blev nyfiken och ställde ner koppen med kaffe. I mailet stod det:

”Hej Jörgen! På den senaste tiden har det varit mycket skottlossning i staden. Det är mest i dina trakter. Håll ögonen öppna efter konstiga saker // poliskommissarien Herman.”

 

Samma dag går Jörgen ut och går. Han hann bara några meter från sitt trapphus och sen började han höra skott som sköts. Han sprang så fort han bara kunde dit han hörde skotten. När han kom fram låg det tomma patroner på marken och en man i 25 – 30 årsåldern.

Han tog upp mobilen och ringde Herman på polisstationen

-    Herman kom! Det har hänt ett mord, sa Jörgen.

-    Var befinner du dig? sa Herman.

-    På Kungstorget.

-    Vi kommer!

 

Herman Bergdahl är en poliskommissarie som brukar ha mycket kontakt med Jörgen om allt som brukar hända i staden Riggeby. När de väl hade kommit fram till brottsplatsen stod Jörgen där. Ambulansen hade också kommit.

Det första Herman gjorde var att han gick till Jörgen för att ställa några frågor.

-    Hann du se något av det här som hände? sa Herman.

-    Nej, när jag väl kom fram hade det redan hänt, sa Jörgen

-    Såg du någon eller några?

-    Ja, jag såg en tant men jag tror inte att hon har något med det här att göra, men sen såg jag en svart Golf åka ifrån den här platsen.

-    Okej, en svart Golf, hann du se registreringsnumret på den?

-    Nej det hann jag inte.

-    Okej, tack nu vet jag det mesta.

 

Samma kväll gick Jörgen till brottsplatsen för att titta efter ledtrådar och för att försöka lista ut vem som har gjort mordet. När han väl hade kommit fram så var det första han gjorde att se igenom buskar efter ett vapen eller något annat. Det enda han hittade var lite papper, lite skräp och så hittade han en påse som han tog upp. Han ser efter vad som är i påsen. Det var exakt det han var ute efter! I påsen låg det en Magnum med två oanvända patroner kvar. Han gick dit där mannen hade blivit skjuten för att hämta en patron som han såg tidigare. Fast när han kom till stället så låg det inga patroner kvar. Han trodde att polisen tog alla men han kontrollerade i fall att, och som tur var hittade han en till längst in buskarna. Han tog den och gick hem.

 

Nästa dag gick Jörgen inte ut på hela dagen. Det enda han gjorde var att sitta hemma och klurade på vem som hade kunnat begå mordet på mannen. Det enda han gjorde var att försöka hitta fingeravtryck på vapnet eller på patronerna. Den dagen var en jobbig dag för Jörgen. Han letade och letade och drack kaffe och letade till slut hittade han ett fingeravtryck som ledde till Per Klarberg, vapenhandlaren i Riggeby.

Nästa dag bestämde Jörgen att gå ner till Per och prata om vem som hade köpt pistolen,

-    God eftermiddag, sa Per

-    God dagens! Jag undrar om det har varit en man eller några män här för ungefär fyra fem dagar sen, sa Jörgen

-    Jaa, det var en man i runt 30-årsålder här för fyra dagar sen.

-    Fick du hans namn?

-    Ja, hans namn var Adam Pettersson.

Just då ringer Jörgens telefon.

-    Vänta ska bara ta det här, sa Jörgen. 

-    Tjena Jörgen, vi har fått reda på vad den döda mannens namn är, säger Herman.

-    Jaha, vad är det då?

-    Adam Pettersson

-    Men det kan inte stämma.

-    Vad kan inte stämma, sa Herman.

-    Adam måste ha begått självmord.

-    Varför en man i den åldern?

-    Har ingen aning, säger Jörgen.

 

Av: Sinned Dahl                                          

 

Slut?

 

    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0