Leffeles, mannen, myten, legenden

 

Leffeles mannen, myten, legenden

Skriven av: German Olsson

 

Det var en varm sommardag. Detektiven Mats Leffeles gick igenom bevisen, men inget var till nytta. Detta var det perfekta mordet.

– Så det du säger Mr Leffeles är att du inte har några ledtrådar?! vrålar Rättkommissarien Musch.
Rättkommissarie Musch var en fet man, med en stor otrimmad mustasch. Hans svarta hår låg alltid slickat åt sidan.

– Det jag säger är att det inte finns några bevis, gärningsmannen var väldigt försiktig, kanske rent av en proffesionell lönnmördare. Det enda vi kan säga är att offret dog av ett skott i huvudet, men ingen jag frågat hörde skottet.

– Ajaja, rapportera tillbaka till mig när du har nåt vettigt bevis. Kommissarien Musch vänder sig om och går.
Mats Leffeles fortsätter leta runt på brottsplatsen.

– Detektiv!! Leffeles! Vi vet vem offret är! Han heter Antonio Valvezzi och bor på Mästergatan 69.

– Tack, jag åker dit på en gång. Leffeles går mot sin bil och åker till Antonio Valvezzis hemadress.

När Leffeles kommer fram till Valvezzis boende så ser han att dörren är insparkad, och alla rum rensade som om någon letade efter något. I ett av rummen var det en fimpad cigarr med märket av en privatklubb som heter TBFOS. Leffeles åker vidare till klubben, efter en halvtimme av att gått runt och frågat har han fått en ledtråd. Bartendern såg en mystisk man med en pistol under kavajen. Han hade köpt ett paket av klubbens privata cigarrer. Bartendern sa till Leffeles att mannen brukade sitta i hörnet i en timme varje kväll klockan nio.
Leffeles satte sig och väntade. Precis som bartendern sa så kom mannen och satte sig i hörnet och beställde ett glas öl. Leffeles närmade sig mannen, osäkrade sitt vapen och ropade till mannen:

– Frys du är under arrest!
Mannen kastar ölen i ansiktet på Leffeles och springer ut genom dörren. Leffeles torkar snabbt av ölet och springer efter mannen. Mannen hoppar upp på en stege, som går mot en hustopp, men Leffeles är hack i häl.
De hoppar från hus till hus. Till slut ramlar mannen och Leffeles får tag på honom. Leffeles tar mannen till polisstationen och in i förhörsrummet.

– Vem är du? skriker Leffeles

– Mitt namn är Bengt Åkesson.
Efter några dagars förhör har Leffeles lyckats knäcka Bengt Åkesson. Han var en torped som vem som helst med mycket pengar kunde hyra. Den som hade hyrt Bengt var den ökända Maffiabossen, Roger Svensson. Antonio hade sett och tagit kort när Roger Svensson avrättat en av sina arbetare.

Lönnmördaren Bengt satt inne för mord i 45 år och maffiabossen Roger skulle aldrig komma ut igen. Än en gång hade Leffeles gjort sitt jobb och skyddat samhället från ondskefulla typer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0