Trickshot

Göran, skynda dig! sa frun.
Du missar planet!
Göran är en gammal stridsveteran och han ska på en konferensresa med andra stridsveteraner.

Men något kommer illa, riktigt illa...
Göran får en dålig känsla om hela den här resan.

När han kom fram var det ingen där, även fast han var sen.
- Märkligt, tänkte han.
Men så småningom kom dom andra och det visade sig att han hade fått fel information. De satt på flygplatsen och pratade tills piloten kom. Det var elva personer på planet. De satte sig på sina platser och planet lyfte. Nu försvann Görans dåliga känsla och då hörs ett skott.

Det utbryter panik när dom märker att planet kommer störta. Men som tur var så låg en sjö en bit från flygplatsen och de lyckas nödlanda i den. Ett antal personer blev skadade men ingen allvarligt. Göran klarar sig konstigt nog utan en enda skråma. Några dagar senare skulle planet bärgas och undersökas, för att hitta eventuella bevis. Alla på planet förhördes om händelsen och flera kunde intyga att det bara hördes ett skott.
Vad som sedan kom att framstå som underligt var att det vid obduktionen på piloten upptäcktes att han blivit skjuten tre gånger på exakt samma ställe. De hittar ett flertal pistoler som saknar ett skott i magasinet. Alla pistoler med samma kaliber som dödade piloten. En pistol hittas på Görans plats, han som inte ens hade med sig en pistol. Förutom att de bärgat upp planet ur sjön så var det orört.

Hur kan det vara möjligt? Sköts det tre skott med tre vapen exakt samtidigt?
Vilka kunde tänkas ligga bakom det här? Och varför hittades en pistol på Görans plats?
Frågorna snurrade i Görans huvud.

Dagen efter mötte Göran upp med några av de andra veteranerna som skulle följt med på resan för försöka hitta en förklaring till det inträffade. Piloten var ju inte någon de träffat tidigare, vem/vilka kan ha haft en anledning till att döda honom. Christer som var Görans befäl skulle fråga sina kontakter på militärbasen där de var stationerade om de kunde få fram uppgifter om piloten.

 

Peter, som var en av Görans bästa vänner under kriget hade hört om ett supervapen som kunde avlossa flera skott på en avtryckning.
Kan det ha varit förklaringen? De andra veteranerna var skeptiska, fanns verkligen ett sånt vapen? det hade pratats om det men ingen hade sett det i verkligheten.
Göran tog en klunk ur kaffekoppen,

-Usch de har inget bra kaffe på den här syltan.
Om det nu var ett supervapen inblandat, varför just piloten? var det kanske så att det var meningen att alla skulle stryka med i kraschen?
Frågorna blev bara fler och fler och ingen kunde tro att det var någon av veteranerna som gjort det, men fanns det någon mer ombord? var befann sig isåfall den personen?


Göran, Peter och Christer bestämde sig för att göra en egen utredning. Christer åkte till militärbasen och pratade med killarna på underrättelsetjänsten för att få fram uppgifter om alla som var ombord inklusive piloten.
Peter åkte till polisen för att se om de fått fram något som kunde leda nån vart. Göran åkte hem för att titta igenom sin gamla militärutrustning för han hade en känsla av att detta kunde leda till farligheter. När han kommer hem ser han att ytterdörren är uppbruten och han drar ett djupt andetag och smyger in för att se om någon finns kvar därinne. Ingen är där men väl inne upptäcker han att allt är en enda röra, lådor med utkastade kläder, skåpen tömda, allt ligger i högar på golvet. Vad har de letat efter? Göran ringer och kontrollerar att frun är på jobbet och hon svarar direkt så hon är oskadd men blir givetvis upprörd då hon får höra vad som hänt.
Göran säger till henne att checka in på ett hotell nere i stan efter jobbet för i huset kan de inte stanna, sedan ringer han polisen som genast skickar en bil. Han kontaktar även Peter och Christer och berättar vad som hänt.
-Nu har de skitit i det blå skåpet, utbrister Peter, vad är det för idioter vi har stött på?
Christer och Peter kommer hem till Göran för att bevittna förödelsen. Polisen som också dykt upp nämner att man nu fått upp ett spår som har samband med veteranernas resa till konferensen. En utav veteranerna Stefan, fick tidigare i år sparken från sin anställning inom militären och orsaken var att han blivit våldsam mot några befäl. Han hade vid ett tillfälle sagt att han skulle minsann ge igen. Flera av befälen fanns ju med ombord, bl.a Christer.

Christer var dock förvånad då han upplevt Stefan som en helt ok kille och inte märkt av några aggressionsproblem. Stefan satt nu inne för förhör så han kunde ju inte ha begått inbrottet hos Göran så vem var det som låg bakom det kunde polisen inte svara på. Man gjorde en riktig undersökning i jakt på fingeravtryck efter förövare men mer kunde man inte göra just nu. Göran åkte ner till stan för att möta upp sin fru vid hotellet. Han tog för säkerhets skull med sig sin pistol som han hade i vapenskåpet. Han visade den dock ej för frun då hon säkert skulle bli än mer skärrad om hon såg den. De bodde bara en natt innan de flyttade hem igen det men visade sig röra sig om vanliga inbrottstjuvar så det hade inget med kraschen att göra.


Polisen fick tag i dem redan nästa dag och satte dem bakom lås och bom.
Christer kunde efter sitt besök hos underrättelse killarna bekräfta att Stefan blivit jättearg då han fick sluta och att han hade lovat att hämnas. Stefan hade lyckats få tag i ett ryskt supervapen som kunde avlossa tre kulor i en smäll. Han smög ombord på planet precis innan avgång via lastutrymmet och tog sig på nåt sätt in i cockpit och där ifrån igen utan att bli upptäckt av någon. Han hade räknat med att kraschen skulle blivit värre och att han skulle ta med sig samtliga ombordvarande i döden. Men den enda han lyckades ha ihjäl var piloten. 12 års fängelse och 400 timmars samhällstjänst fick han för både mord och mordförsök. Göran och hans fru var tvungna att investera i lite nya möbler eftersom inbrottet hade nästan demolerat hela huset.
Annars var allt i princip som vanligt igen och konferensen skulle hållas på marken.

 

                 Nelson Wilmersson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0