Helens hörna, Nora

Prao

Jag har praktiserat på Helens hörna i Nora och varit där mellan 10.30-16.00. Eftersom det inte varit så många kunder där just den här veckan så har jag fått mest plockat upp varor och markera priser, stått i kassan, slagit in paket och klistrat fast klisterlappar på påsar. 

På Helens hörna är det 3 st. som jobbar och en praktikant och det är bara kvinnor. Den utbildningen man behöver för att jobba där som chef är ekonomi eftersom man måste hålla koll på inkomsterna och utgifterna. Man måste också kunna om marknadsföring så man vet hur man lockar till sig kunder.

Eftersom det är en butik i en liten stad så tror inte jag att den kommer utvecklas så mycket för det finns inte tillräckligt med köpare för att butiken skulle kunna bli stor. Den skulle i så fall behöva flytta till en större stad som Örebro, då kanske den kunna utvecklas och bli stor med några fler anställda. 

På Helens hörna jobbar de med ekologiskt tänk så de källsorterar och gör inte några utsläpp. Det används mycket emballage och papper och de transporterna som blir är varutransporterna till butiken och när de ska åka och källsortera vid återvinningen. Butiken har som sin profil att sälja ekologiska, fairtrade och kravprodukter. 

JH 9f


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0