Maria Lang - filmerna visas i TV4

Med anledning av att TV 4 visar de nyinspelade Maria Lang-filmerna i höst publiceras här ett referat av Maria Langs debutbok Mördaren ljuger inte ensam. Det är skrivet av en av mina elever och har tidigare varit publicerat våren-13 när filmen visades på bio.

 

 

Mördaren ljuger inte ensam

 

OBS! Spoilervarning 

  

Deckaren handlade om Puck Ekstedt. Hon åker till en ö för att fira midsommar och har trevligt. Sen så kommer två tjejer till partyt och förstör allting. En av de två blir mördade och det blir kalabalik och alla misstänker alla. Det blir upp till Puck, Eje och Christer att lista ut vad som händer. En fotomodell blir mördad och en tar sitt liv i förtvivlan och besvikenhet. Mördaren var den överlevande av de två tjejerna som kom till partyt. Hon mördade henne eftersom hon var lesbisk och gillade henne, men hon gillade inte henne tillbaka utan flörtade med alla möjliga snubbar hela tiden. När vänninan ser henne kyssa ”fotomodellen” så blir hon ledsen och frustrerad och dödar henne genom att slå en sten mot hennes huvud. När hon ligger död så tar väninnan hennes scarf och snurrar den runt hennes hals, så det ser ut som att hon blev strypt. Därefter så mördar hon fotomodellen i tvivel om hur mycket han vet om mordet eller hur misstänksam han kunde ha varit. Det var listigt, och hon skulle kommit undan med det ifall inte Puck eller Christer var där.

Efter morden och allt det där var utrett, fick äntligen Puck och Eje lite tid att kyssas och ha sig, eftersom de alltid blev avbrutna av den där jädrans Carl-Herman.

 

 

FIN

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0