Legend av Marie Lu

BOKRECENSION

Jag har läst boken Legend. Författaren heter Marie Lu och hon föddes i Kina.  Boken utspelar sig i ett framtida USA. Den är nästan uppdelad i två delar, eftersom den har två huvudpersoner. Vartannat kapitel handlar om dem, alltså första kapitlet handlar om den ena, Day och andra kapitlet om June osv.

 

Day och June är helt olika varandra. Day är landets mest efterlysta brottsling, han är fattig och bor på gatan med sin vän Tess. June däremot kommer från en rik familj som jobbar åt republiken. Hennes föräldrar är döda så hon bor med sin bror, Metias. Han är soldat och jobbar i en pluton åt republiken.

 

Hela landet är uppdelat i två delar nästan, Republiken och Kolonierna. De krigar mot varandra. Days bror lider av pesten och han måste fixa medicin så han bryter sig in i sjukhuset. På vägen därifrån blir han stoppad av en soldat, Metias. För att komma undan kastar Day en kniv i axeln på Metias. Han dör och då får June, som är ett underbarn ta hans plats i hans pluton som agent. Varje år får alla som är tio år ta ett test som visar intelligens och fysisk stryka och annat. June är den enda som någonsin fått full pott, 1500 poäng. Day blev inte godkänd alls på provet.

 

Efter att Metias dött lovar June sig själv att hon ska hitta Day, eftersom de vet att det var han som dödade honom. För att hitta honom går June undercover och bor på gatorna. När hon gör det hamnar hon i bråk och Day och Tess märker det och hjälper henne därifrån, utan att June vet att Day är Day. Och Day vet inte heller vem hon är. Med tiden blir June mer och mer misstänkt på att det är Day. Fast hon har då blivit lite förtjust i honom.

 

Jag tycker att boken var jättebra! Den var väldigt spännande och jag gillade att man fick ett kapitel var från deras perspektiv. Det blir liksom att man vet saker som June vet men inte Day, och tvärtom. Storyn var väldigt bra och jag skulle rekommendera den.

 

JC åk. 9

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0